CMJ Israel

De Church’s Ministry Among Jewish People (CMJ), opgericht in Londen in 1809, is sinds de jaren 1820 actief in het Land Israël. Bewogen door een besef van Gods liefde voor Zijn verbondsvolk, erkenden Joodse en heidense christenen dat God had beloofd het volk Israël te herstellen in hun land en in hun Messias. Verder wilde CMJ dat de Kerk hersteld zou worden naar haar Joodse wortels.

Bewogen door medeleven met het lot van de verarmde Joden in Palestina, richtte CMJ moderne klinieken, ultramoderne ziekenhuizen, boerderijen, werkplaatsen, beroepsopleidingen, scholen voor jongens en meisjes op (wat in het Palestina van de 19e eeuw niet bestond). CMJ bracht ook moderne architectuur, archeologie, een bibliotheek en meer naar de regio. Deze inspanningen kwamen alle mensen in het land ten goede: Arabieren, Druzen, Armeniërs en anderen.

CMJ verzette zich actief tegen het antisemitisme in de regio en veel van zijn aanhangers speelden een sleutelrol bij het bevorderen van de vestiging van een thuis voor het Joodse volk in het Heilige Land.

In 1841 benoemde CMJ Michael Solomon Alexander (de eerste Joodse bisschop in Jeruzalem sinds 135 na Christus) tot de Anglicaanse bisschop in Jeruzalem, en samen met de Pruisen bouwde CMJ Christ Church, de oudste protestantse kerk in het Midden-Oosten.

Hoewel het leven in Israël vandaag de dag heel anders is, blijft CMJ net zo toegewijd en zijn werk net zo gevarieerd als in het verleden. En CMJ wordt nog steeds gemotiveerd door de oproep van Jesaja om Zijn volk te troosten, zodat “de heerlijkheid van de Heer geopenbaard zal worden, en alle mensen het samen zullen zien.” (Jesaja 40: 1-5).

Vrijwilligerswerk doen bij CMJ Israël is misschien wel het meest lonende wat je ooit hebt gedaan – je zult tenslotte deel uitmaken van het heden en de toekomst van Israël door wat je bij ons doet en bereikt!

CMJ heeft Guest houses in Jeruzalem (Christ Church Guest House), Galilea (Beit Bracha Guest House) en Tel-Aviv Jaffo (Beit Immanuel Guest House) die een unieke ervaring bieden voor zowel bezoekers als toeristen.

Ons vrijwilligersprogramma is opgezet om personeel te leveren voor onze drie guest houses. Vrijwilligers werken 40 uur per week aan het schoonmaken van kamers, het afwassen, het dweilen van vloeren en het vegen van binnenplaatsen en het omgaan met gasten. Het is zwaar fysiek werk en er komen soms lange dagen bij kijken als we speciale evenementen hebben. In ruil daarvoor krijgen vrijwilligers volledige kost en inwoning en een gemeenschapsleven in een omgeving waarin Christus centraal staat, en twee dagen per week vrij om het Heilige Land te verkennen. De meeste van onze vrijwilligers zijn dol op de ervaring en velen vragen om terug te keren, maar we hebben gemerkt dat sommigen in eerste instantie verrast zijn door hoe zwaar het werk is. Als u denkt dat u over toepasselijke vaardigheden beschikt waarvan u denkt dat ze de bediening ten goede zullen komen, vermeld dit dan gerust in uw sollicitatie, maar vrijwilligerswerk buiten de horeca gerelateerde afdelingen is meestal een uitzondering.

Bron: https://cmj-israel.org/initiative/volunteer/ en https://christchurchjerusalem.org/contact/volunteering/

Scroll naar boven