HaShomer HaChadash

HaShomer HaChadash is een zionistische sociaal-educatieve organisatie, opgericht in 2007 door vrijwilligers met als doel het land te beschermen, boeren en ranchers te helpen en de banden van het Joodse volk met het land, de Joodse waarden en de zionistische identiteit te versterken.

Het brede scala aan activiteiten van HaShomer richt zich op vrijwilligerswerkprogramma’s in de landbouw, naast educatieve activiteiten die de nadruk leggen op de waarde van werk, wederzijdse verantwoordelijkheid, burgerzin en liefde voor het land. HaShomer HaChadash ziet zichzelf als een zich ontwikkelende stroom van actief zionisme, opererend in de pioniersgeest geïnspireerd door de oorspronkelijke HaShomer-organisatie die opereerde tijdens de begindagen van de zionistische beweging.

HaShomer implementeert een breed scala aan vrijwilligers- en educatieve activiteiten in de Israëlische landbouw- en open ruimten, en dient daarmee de diversiteit van de Israëlische samenleving.

Sinds de oprichting heeft HaShomer HaChadash de banden met het land Israël onder tienduizenden vrijwilligers versterkt, honderden boeren en nationale instellingen geholpen bij het veiligstellen van staatsland, terwijl ze zich bezighielden met onderzoek en discussie over de waarden van het zionisme. Deze ervaringen bieden een unieke kans om iemands persoonlijke en nationale identiteit te engageren, formuleren en versterken.

Bron: https://eng.hashomer.org.il/programs-and-projects/

Scroll naar boven