Kanot Jeugddorp

Na’amat runt twee jeugddorpen (internaten) – in de landelijke steden Ayanot en Kanot. Samen bedienen de scholen een diverse bevolking van meer dan 1.000 studenten, van wie velen uit kansarme gezinnen komen. De studenten beschouwen deze scholen als een tweede thuis, en een plek om te leren en te socialiseren.

Beide scholen werden opgericht om nieuw aangekomen Joodse immigranten te leren hoe ze het land moesten bewerken. Tegenwoordig richten ze zich erop om kansarme studenten de middelen te geven die ze nodig hebben om te slagen, terwijl ze tegelijkertijd een positieve bijdrage leveren aan de Israëlische samenleving.

Naast traditionele landbouw- en landbouwprogramma’s bieden Ayanot en Kanot cursussen aan in diergeneeskunde, criminologie en politiestudies, naast alle vakken die nodig zijn voor de toelatingsexamens en een middelbareschooldiploma. Studenten krijgen individuele en groepsbegeleiding aangeboden als dat nodig is om hun academische doelen te bereiken.

De scholen hebben veel successen geboekt, waaronder hoger dan gemiddelde academische uitmuntendheid, en prestaties in atletiek- en wetenschapscompetities. Het toelatingsexamen bij Kanot is dramatisch toegenomen sinds de opening van de middelbare school zes jaar geleden. Lees hier meer over onze kapitaalcampagne ter ondersteuning van de expansie van Kanot.

Kanot plant ook een spannend programma om STEAM-onderwijs, luchtvaart en ruimteverkenning samen te brengen.

Terwijl ze nieuwe vaardigheden leren en aanmoediging krijgen van leraren en leeftijdsgenoten, worden deze jonge mensen trots op zichzelf en krijgen ze hoop voor de toekomst.

Bron: https://naamat.org/ en https://www.naamat.com/

Scroll naar boven