Globalact Hope Center / KitePride

Wereldwijd worden ongeveer 46,9 miljoen mensen gekocht en verhandeld als handelswaar. Slachtoffers worden gelokt met de belofte van een beter leven, maar worden uitgebuit door hun mensenhandelaars, tot prostitutie gedwongen en gevangen in een cyclus van afhankelijkheid zonder duidelijk pad naar vrijheid.

Slachtoffers die erin slagen te ontsnappen, worden geconfronteerd met aanzienlijke obstakels. Vaak worden overlevenden geconfronteerd met problemen bij het vinden van werk als gevolg van een onvolledige opleiding, een gebrek aan formele werkervaring en de impact van complex trauma. Het veiligstellen van werkgelegenheid is een cruciale stap in de richting van het doorbreken van de cyclus van uitbuiting.

Onze missie is om een ​​einde te maken aan uitbuiting en overlevenden van sekshandel te empoweren, door hen te begeleiden en te ondersteunen op hun reis naar een leven dat onafhankelijk, waardig en vrij is.

We hebben geen medelijden nodig, we hebben banen nodig!”

Deze krachtige verklaring vormde de aanzet voor de reis die leidde tot de oprichting van Hope Center Israel en zijn sociale partneronderneming, Kitepride.

Geïnspireerd door een onvergetelijk gesprek met een slachtoffer van sekshandel in 2011, werd de passie van medeoprichter Tabea voor het zoeken naar gerechtigheid voor deze gemarginaliseerde gemeenschap aangewakkerd. In 2014 verhuisden Tabea en Mati samen met hun gezin naar Tel Aviv, Israël. Daar waren ze medeoprichter van Hope Center Israel, een lokale Israëlische non-profitorganisatie, en Kitepride, een sociale onderneming, verenigd door hun missie om individuen te helpen zich te bevrijden uit de cyclus van sekshandel en uitbuiting door middel van re-integratie op de arbeidsmarkt.

Tabea’s levensreis wordt gekenmerkt door een onvermoeibare inzet voor gerechtigheid en vrijheid. Ze werd in 1977 geboren uit Zwitserse ouders en bracht haar vormingsjaren door in Papoea-Nieuw-Guinea, waar ze een diepe band met diverse culturen en talen koesterde. Na twintig jaar in Zwitserland te hebben gewerkt, haar carrière op te bouwen, met Mati te trouwen en moeder van drie kinderen te zijn geworden, zette haar ontmoeting met een slachtoffer van sekshandel haar op een nieuwe koers.

Tabea weerspiegelt haar passie voor authenticiteit en deelt haar reis en ervaringen op een rauwe, echte en herkenbare manier in haar boek “#nofilter”. Ze moedigt lezers aan om hun unieke reizen te omarmen en hun dromen meedogenloos na te streven, zelfs als het niet lijkt op de ‘hoogtepunten’ die we online zien. Door haar werk en geschriften inspireert ze anderen om actie te ondernemen en een verschil te maken in hun gemeenschap, waarbij ze het belang benadrukt van het benutten van individuele talenten voor positieve verandering.

Tabea reist veel om over haar boek te spreken en het bewustzijn te vergroten over het impactvolle werk van Hope Center Israel en Kitepride. Door haar lezingen informeert ze het publiek over de realiteit van de moderne slavernij en mensenhandel, inspireert ze tot actie om deze problemen te bestrijden en moedigt ze individuen aan om hun eigen passie en roeping te ontdekken.

Het Hope Center verschaft geen huisvesting voor vrijwilligers.

Bron: https://hopecenterisrael.org/

Scroll naar boven