Shevet Achim

Shevet Achim-gemeenschappen helpen kinderen uit Gaza, Irak en Syrië naar Israël te komen voor openhartoperaties. De eerste gemeenschap ontstond in 1994 als reactie op de smeekbede van een moeder die met niets anders dan geloof naar Israël kwam, op zoek naar een levensreddende behandeling voor haar zoon:
“Wil jij ons helpen?”

Weinigen van ons weten hoe ze op zo’n verzoek moeten reageren. Maar we hebben ontdekt dat als één persoon die vraag hoort – en dan bidt, geeft wat hij heeft en het verhaal van het kind deelt – onze Vader een reddingsgemeenschap zal vormen die allerlei soorten mensen verenigt rond het gemeenschappelijke doel: het redden van het leven van een kind. En artsen en ziekenhuizen in Israël staan ​​klaar om met ons samen te werken en meer dan de helft van de kosten op zich te nemen.

Wat kan ik doen om een ​​verschil te maken in het Midden-Oosten?

We zijn allemaal geneigd te denken dat we niet over de speciale vaardigheden of training beschikken om effectief te kunnen werken in een andere en uitdagende cultuur. Maar de waarheid is dat Shevet Achim bestaat uit normale, gewone mensen die slechts twee kenmerken gemeen hebben: we houden onvoorwaardelijk van onze naasten omdat God onvoorwaardelijk van ons heeft gehouden. En we willen niet dat onze twijfels en angsten beperken wat God door ons heen kan doen.

De mogelijkheden variëren van spelen met de kinderen tot winkelen, autorijden, administratief werk, ziekenhuisbezoeken, medicijnen geven en vitale functies innemen, bloggen, koken of voor ons prachtige huis in Ashdod zorgen.

Als u vragen heeft, kunt u ons schrijven op vrijwilligers@shevet.org. En als je in het land bent, kom dan gerust langs voor een maaltijd of een kopje thee.

En als u klaar bent om de volgende stap voorwaarts te zetten, vindt u hier onze vrijwilligersaanvraag.


Bron: https://www.shevet.org/

Scroll naar boven