Beth Juliana

Beth Juliana – hét huis voor Nederlandse ouderen in Israël.

Beth Juliana is een intiem en uniek wooncentrum met 112 aanleunwoningen voor zelfstandige bewoners. Daarnaast wonen er 18 bewoners op de verzorgingsafdeling en 40 bewoners op de verpleegafdeling. De huiselijke opzet zorgt voor een warme, familiaire en gezellige sfeer.
Beth Juliana biedt een volledige verzorging, inclusief de mogelijkheid tot herstel na ziekenhuisopname. Ons personeel is ervaren, professioneel en bekwaam, en bestaat onder andere uit artsen, verpleegkundigen en verzorgers. Uiteraard staat Beth Juliana onder toezicht van het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Welzijn.

“Beth Juliana is een non-profitorganisatie die in 1979 haar deuren opende en geniet van een uitstekende reputatie en ervaring van meer dan 40 jaar. Het bestuur van Beth Juliana werkt met volle toewijding en op vrijwillige basis aan het succes van het huis en het welzijn van de bewoners. De afgelopen 17 jaar is ons ieder jaar de “5-sterren oorkonde” toegekend door “”het Bestuur voor een Mooi Israël”” voor de kwaliteit van levensstandaard in Beth Juliana, en kregen ook 3 keer de speciale “Schoonheidsvlag” als onderscheiding voor uitmuntendheid. Wij zijn zeer trots op het vertrouwen dat ons wordt gegeven en zijn zeer toegewijd de bewoner de best mogelijke service te verlenen.”

Vrijwilligers uit het buitenland

Beth Juliana staat ook open voor vrijwilligers uit andere landen. Aangezien veel van de bewoners Nederlands als moedertaal spreken, komen de buitenlandse vrijwilligers voornamelijk uit Nederland en België.

De vrijwilligers uit het buitenland werken vijf dagen per week in Beth Juliana en dragen bij aan een prettige sfeer door een klein stukje Nederlandse cultuur binnen te brengen.

Buitenlandse vrijwilligers wonen gedurende 2 tot 3 maanden in Beth Juliana en helpen onder andere bij het uitdelen van maaltijden op de verpleegafdeling. Verder nemen ze deel aan verschillende activiteiten met de bewoners op basis van persoonlijke voorkeur, talent en ervaring van de vrijwilliger. Dit vindt plaats onder begeleiding van het personeel van Beth Juliana. Als u interesse heeft om deel uit te maken van deze bijzondere groep van vrijwilligers, wordt u verzocht contact op te nemen met Ita, onze huismoeder die dit verder coördineert via e-mail ita@bjh.co.il of via telefoon +972.9.970.4628.

Bron: https://beth-juliana.co.il/nl/vrijwilligers-in-beth-juliana/

Beit-Juliana
Scroll naar boven