Dental Volunteers for Israel – DVI

Dé vrijwilligersoptie voor tandartsen. Meer dan 5000 tandarts-vrijwilligers uit de hele wereld  hebben voor ons gewerkt en velen komen ieder jaar weer.

Doe wat voor je ziel, je hart en je beroepservaring. We hebben jou nodig in Jeruzalem van sociaal onderbedeelde families of van families met een heel laag inkomen alle godsdiensten en etnische achtergronden van inheemse Israëliërs en immigranten die door de sociale dienst van de stad Jeruzalem zijn aangemeld

De Trudi Birger -DVI kliniek (geopend vijf dagen per week van 4-26 uur) behandelt gemiddeld 100 kinderen per dag. Het is de enige inrichting in zijn soort. De kliniek biedt:

  • gratis tandheelkundige verzorging voor sociaal onderbedeelde kinderen van Jeruzalem
  • tandheelkundige gezondheids-instructies voor elk gezin, met inbegrip van instructie
  • mondhygiëne
  • zes volledig uitgeruste tandheelkundige units
  • een team van internationale tandarts-vrijwilligers
  • een compleet team van tandheelkundige professionals en preventie-personeel geleid door Dr. Roy Petel, DMD, Ph.D, een gecertificeerde specialist in kindertandheelkunde

Als een overlevende van de  Holocaust  wijdde microbioloog  Trudi Birger haar leven ten dienste van en aan de zorg van andere mensen. Toen de regering de tandheelkunde uit de publieke gezondheidszorg verwijderde, had Trudi haar roeping gevonden. Ze maakte haar belofte waar en stichtte de organisatie DVI, Dental Vrijwilligers voor Israël, die zij leidde tot haar dood. Vandaag zorgen wij ervoor, dat DVI verdere diensten en zorg verleent aan de sociaal onderbedeelde kinderen van Jeruzalem.

Help mee de kinderen van Jeruzalem te behandelen. Treed toe  tot de Tandarts-vrijwilligers voor Israël en veroorzaak een glimlach. Dit is een buitengewone mogelijkheid met collega’s uit de hele wereld op universitair niveau te werken, door sociaal onderbedeelde kinderen en risico-kinderen van Jeruzalem te behandelen. U volunteert ten  minste een week en de DVI-Kliniek stelt u en uw familie een appartement ter beschikking als waardering voor uw werk. Comfortabele accommodaties en tal van mogelijkheden voor excursies, evenals de bezienswaardigheden maken DVI tot een onvergetelijke werkvakantie voor u en uw gezin.

Alleen als tandarts kun je helpen!

Scroll naar boven