Hinenu – Medische Vrijwilligers

Israël is in oorlog. Veel medisch personeel is opgeroepen om in het leger te dienen, met als gevolg een groot tekort aan klinisch personeel, vooral in ziekenhuizen. Dit komt bovenop de ontheemde bevolking in Israël als gevolg van de oorlog, en oorlogsgerelateerde verwondingen en rehabilitatiebehoeften die ook gevolgen hebben voor het gezondheidszorgsysteem.

Gelukkig is de behoefte aan medische vrijwilligers tot nu toe niet zo ernstig geweest als bij het uitbreken van de oorlog werd verwacht, hoewel er nog steeds personeelsbehoeften zijn in specifieke instellingen.

Na onze beoordeling van de huidige knelpunten die de toegang van instellingen tot buitenlandse medische vrijwilligers beperken, ontwikkelen we een programma om vrijwilligerswerk voor alle betrokken partijen te vergemakkelijken. Als gevolg hiervan is het EMA Care-initiatief overgegaan in een volledige non-profitorganisatie genaamd HINENU.

Het kerndoel van HINENU is om deze immense uiting van vrijwilligerswerk te benutten en voortdurende relaties tussen buitenlandse artsen en Israëlische gezondheidszorginstellingen te bevorderen; relaties gebaseerd op directe patiëntenzorg, waarbij best practices, kennis en expertise worden gedeeld. Via dit initiatief streven we ernaar het Israëlische gezondheidszorgsysteem te versterken en een efficiënt vrijwilligerswerkproces te faciliteren in tijden van crisis en daarna.

Tegelijkertijd blijft Hinenu medische (arts, verpleegkundige en andere professionele) vrijwilligersdossiers registreren, zodat onze dossiers op verzoek beschikbaar zijn voor medische instellingen en het Ministerie van Volksgezondheid, en in het geval van een escalatie van de huidige oorlog.

Iedereen met een geldige licentie in Israël of elders (VS, Canada, EU enz.) op het gebied van de geneeskunde, verpleegkunde, verpleegkundig specialist en andere klinische vakgebieden kan het onderstaande formulier invullen zodat Hinenu u kan helpen bij de verwerking van uw vrijwilligersaanvraag. Na verwerking neemt het MOH en/of de medische instelling rechtstreeks contact met u op.

Aanmeldformulier: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=Kz2xuMtqnUC7-8E0GKUKgaORQTQJHnVAif-wPV0UhvpURDJYT0tGMjBBSFFWQTZOT04xWjVKTlpWTCQlQCN0PWcu

Scroll naar boven