VOIS – VOlunteer in ISrael

VOIS – Volunteer in Israel – is een officieel programma van het Ministerie van Arbeid, Sociale Zaken en Sociale Voorzieningen van de staat Israël.

Elk jaar komen 1.000 vrijwilligers uit 51 landen vrijwilligerswerk doen op sociale dienstplaatsen van VOIS in Israël.

VOIS-vrijwilligers helpen kinderen en volwassenen met autisme, fysieke en cognitieve handicaps, risicojongeren, ouderen en overlevenden van de Holocaust.

Vrijwilligersplaatsen zijn verspreid over het hele land, van noord tot zuid. Plaatsingen omvatten kinderdagverblijven, woningen, beroepscentra, opvangcentra, gemeenschapscentra en meer. Er wordt voortdurend begeleiding en ondersteuning geboden door de maatschappelijk werkers en professionals bij de plaatsingen. Er zijn tussen de 2 en 20 vrijwilligers per plaatsing. Elke plaatsing zorgt voor een specifieke populatie.

Wie zijn de vrijwilligers?

Jonge volwassenen die een tussenjaar nemen, studenten die ervaring zoeken op het gebied van sociale dienstverlening, gepensioneerden of koppels, en iedereen die geïnteresseerd is in het ervaren van Israël terwijl ze een verschil maken!

Vrijwilligerswerk doen in Israël is een prachtige manier om in contact te komen met de lokale cultuur en een echte verandering in de levens van mensen te bewerkstelligen.

Bron: https://govextra.gov.il/molsa/vois-volunteer-in-israel/en/

Een lijst met organisaties die deelnemen aan het VOIS programma:

VOIS-PLACEMENTS-2019
Scroll naar boven