Pantry Packers (Colel Chabad)

Pantry Packers® is de voedseldistributietak van Tzedakah Central/Colel Chabad, het oudste continu werkende netwerk van sociale diensten in Israël – opgericht in 1788.
Elke maand levert Pantry Packers® kratten met al het noodzakelijke voedsel en huishoudelijke benodigdheden aan de armste gezinnen en senioren van Israël. Elke ontvanger wordt op niet-discriminerende basis gescreend en geselecteerd door de sociale diensten van lokale gemeenten, zonder rekening te houden met geslacht, etnische achtergrond of mate van religieuze overtuiging. Pantry Packers® heeft een verpakkingsfabriek in Jeruzalem waar bezoekers en toeristen kunnen samenwerken door te helpen met het verpakken van voedselproducten die vervolgens in de Pantry Packers®-kratten worden verpakt.

Vanaf één dag meehelpen is mogelijk. Je kunt inschrijven voor slots van anderhalf uur per keer. https://pantrypackers.org/schedule-a-visit/

Van (Amerikaanse) groepen wordt verwacht dat ze naast het inpakken ook een donatie van $32 per persoon doen, ter waarde van de inhoud van een voedselpakket, wat de overheid vervijfvoudigt. Echter als je als individu meehelpt en zegt dat je via Christenen voor Israel komt, is dat niet noodzakelijk.

Bron: https://pantrypackers.org/ of http://www.colelchabad.org/Pantry_Packers.htm

Scroll naar boven