Jaffa instituut

Het Jaffa instituut geeft Joodse- en Arabische kinderen uit een kansarme sociale omgeving hoop en de mogelijkheid om zelf een beter leven op te bouwen. Het doel is om de kinderen uit de vicieuze cirkel van armoede te halen.

Er hebben twee opties voor vrijwilligers. De eerste is om te helpen in het voedseldistributiecentrum en samen met de magazijnmanager voedsel in te pakken en te bezorgen bij gezinnen. Het voedseldistributieprogramma kun je op dagelijkse basis voor inschrijven.

De tweede optie is vrijwilligerswerk doen in een van de centra voor risicokinderen. De optie om met de kinderen te werken is om voor de hand liggende redenen een beetje ingewikkelder en je zult eerst geïnterviewd worden om er zeker van te zijn dat je past bij het werk met de kinderen. Voor het child at risk programma is een meer continue betrokkenheid van minimaal een week wel gewenst, of je moet speciale kwaliteiten hebben, waardoor je een eenmalig speciaal programma voor de kinderen kunt bieden. Er zijn meerdere centra in Zuid Tel Aviv, dus je kunt altijd wel terecht.

Houd er rekening mee dat de meeste van deze programma’s zich in het zuiden van Tel Aviv bevinden, dus het is handig ervoor te zorgen dat je verblijfplaats op goede reisafstand van Zuid Tel Aviv is.

Bron: http://www.jaffainstitute.org/

Scroll naar boven