Kfar Tikva

Kfar Tikva: The Village of Hope, is een open gemeenschap en Home for Life, voor volwassenen met cognitieve, ontwikkelings- en emotionele beperkingen.

Bewoners zijn divers en genieten van autonomie en persoonlijke keuze in alle aspecten van het dagelijks leven, inclusief werkgelegenheid, vrijetijds- en onderwijsactiviteiten, betrokkenheid bij de gemeenschap, persoonlijke relaties en woonomstandigheden.

Kfar Tikva biedt zinvolle mogelijkheden voor inclusie en persoonlijke groei, terwijl de nadruk ligt op het mogelijk maken van elke bewoner om zijn potentieel te maximaliseren; in elke levensfase.

Kfar Tikva werd in 1964 opgericht door Dr. Siegfried Hirsch (1899-1987), een Duits-Joodse agronoom, die in 1930 naar Israël verhuisde. Hij koos de huidige locatie van Kfar Tikva, op een schilderachtige heuveltop met uitzicht op de Jizreëlvallei. Het dorp werd gebouwd op de ruïnes van een ter ziele gegane kibboets genaamd Givat Zaid, die was gesticht door Zuid-Amerikaanse joden en had bestaan ​​van 1940-1958.

Dr. Hirsch richtte Kfar Tikva op nadat hij op zoek was naar een huis en gemeenschap voor zijn stiefdochter met ontwikkelingsstoornissen. Dr. Hirsch was destijds op zoek naar iets nieuws: een plek waar mensen met een handicap een actief, productief leven konden leiden, vol mogelijkheden voor persoonlijke groei, gemeenschapskameraadschap en zinvolle mogelijkheden om te integreren met de gemeenschap als geheel. Omdat er in die tijd nog geen dergelijke gemeenschap bestond, richtten Dr. Hirsch en zijn aanhangers Kfar Tikva op. Kfar Tikva is sinds die beginjaren aanzienlijk gegroeid en geëvolueerd, maar we hebben de visie van Dr. Hirsch tot op de dag van vandaag voortgezet en het blijft de leidende principes van de unieke gemeenschap die Kfar Tikva is.

Tegenwoordig noemen meer dan 220 volwassenen tussen 20 en 120 jaar met intellectuele, ontwikkelings- en andere handicaps Kfar Tikva hun thuis. Zoals oorspronkelijk voorgesteld door Dr. Hirsch; een therapeutische en rehabilitatiebenadering is geïntegreerd in de zorg, diensten en activiteiten die in Kfar Tikva worden aangeboden, inclusief woonarrangementen die zijn aangepast aan de variërende en veranderende behoeften van de bewoners, in elke levensfase.

Vanaf september is er plek voor 2 tot 6 vrijwilligers voor de periode van een jaar, in de leeftijd van 18 tot 28 jaar, zowel mannen als vrouwen.

Tevens staat Kfar Tikva open om als experiment ook mensen voor 2 of liefst 3 maanden op een toeristenvisum te accepteren, met inbegrip van kost en inwoning.

Bron: https://kfar-tikva.org.il/volunteers/?lang=en

Scroll naar boven