Kivonim

Kivunim zet zich in om jonge volwassenen met een handicap in staat te stellen onafhankelijk te worden en actieve leden van hun gemeenschap te worden. Al meer dan 20 jaar bieden onze programma’s waardevolle ondersteuning en begeleiding aan jongvolwassenen met een handicap terwijl zij hun weg vinden naar zelfstandig leven en integratie in de gemeenschap. Onze ultieme visie is een wereld waarin personen met een handicap worden erkend als capabele, onafhankelijke en waardevolle bijdragers aan de samenleving.

Bij Kivunim geloven we in het focussen op sterke punten en capaciteiten. Onze programma’s zijn ontworpen om zelfvertrouwen op te bouwen, de onafhankelijkheid en vaardigheden op het gebied van zelfmanagement te vergroten en sociale inclusie te bevorderen. Wij richten ons op mensen met lichamelijke beperkingen, zintuiglijke beperkingen (zicht/gehoor), chronische ziekten en aanverwante stoornissen, maar ook op hoogfunctionerende jongvolwassenen met autisme. Onze programmadeelnemers zijn enthousiast over het bereiken van onafhankelijkheid, het overnemen van de controle over hun leven en het leveren van een betekenisvolle bijdrage aan de samenleving.

Onze programma’s omvatten:
Levensvoorbereidende programma’s voor zelfstandig leven: Onze levensvoorbereidende programma’s dienen als overgangskaders en overbruggen de kloof tussen leven met ouders en zelfstandig leven. Het programma is gericht op jongvolwassenen (18-30 jaar) met een beperking. Deze succesvolle rehabilitatieprogramma’s lopen al ongeveer twintig jaar en zijn overgenomen door verschillende organisaties, waaronder het Ministerie van Welzijn. Met een gemeenschap van ruim 210 alumni, van wie 76% een baan heeft, 34 getrouwd is en 82% zelfstandig woont, hebben onze programma’s bewezen transformerend te zijn in het uitrusten van deelnemers met vaardigheden op het gebied van zelfmanagement en onafhankelijkheid.

Momenteel omvat het programma 45 trainingsappartementen die ongeveer 120 begunstigden bedienen. Het programmakader richt zich op het leven in groepen en de ontwikkeling van essentiële levensvaardigheden zoals dagelijks management, financiële geletterdheid, onderhoud van de gezondheidszorg, sociale interacties en betrokkenheid van de gemeenschap. Deelnemers hebben ook de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen bij de IDF/Nationale Dienst en een beroeps- en pedagogische opleiding te ontvangen, wat hun zelfvertrouwen vergroot en waardevolle ervaring oplevert. Onze programmaappartementen, gelegen in Nahariya en Haifa, zijn geïntegreerd in diverse gemeenschappen, waardoor socialisatie wordt vergemakkelijkt door interactie met buren en openbaar vervoer. We bieden uitgebreide ondersteuning tijdens de beginfase en stellen onze begunstigden geleidelijk in staat om zelfbesturende individuen te worden.

Onze levensvoorbereidende programma’s omvatten:

  • Vleugels: Ontworpen voor deelnemers met een lichamelijke en/of zintuiglijke beperking.
  • Carmel: Catering voor hoogfunctionerende jonge volwassenen met autisme.
  • Koach (“kracht”): specifiek afgestemd op deelnemers met gehoorproblemen.
  • Al-mustaqbal (“de toekomst”): Ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van Arabischsprekende deelnemers.

Naast onze levensvoorbereidende programma’s biedt Kivunim een ​​reeks andere initiatieven om personen met een handicap in een bredere leeftijdscategorie te ondersteunen.

  • Ondersteunende huisvesting: helpt mensen met een handicap (21-50 jaar) om zelfstandig binnen de gemeenschap te leven.
  • ‘Koach Ha’Noar’ (‘Jeugdkracht’): een jeugdclub voor slechthorende jongeren van 12 tot 28 jaar. (‘koach’ betekent kracht in het Hebreeuws, en is ook de afkorting in het Hebreeuws voor ‘doof en slechthorend).
  • ‘Koach in uniform’: ondersteuning van slechthorende jongvolwassenen bij hun IDF-dienst.
  • ‘Kivuney Derech’ (‘verkeersborden’): onze alumniclub voor levensvoorbereidende programma’s

In totaal verlenen wij jaarlijks diensten aan ongeveer 450 mensen met een beperking.

Kivunim werkt actief samen met het Ministerie van Welzijn, JDC Israel, Bituach Leumi en meerdere filantropische fondsen om innovatieve initiatieven en programma’s te ontwikkelen die gericht zijn op het bevorderen van de inclusie en sociale integratie van personen met een handicap.

Bron: https://www.kvn.org.il/en/about/

Scroll naar boven