Ministerie van Gezondheid

Mogelijkheid voor (al dan niet gepensioneerd) medisch personeel om in oorlogstijd als vrijwilliger in Israel te komen helpen.

Het ministerie van Volksgezondheid nodigt medische professionals en vrijwilligers uit zowel Israël als daarbuiten uit om zich aan te sluiten bij de steeds groter wordende lijst van mensen die Israël helpen. In het geval van verdere druk op het gezondheidszorgsysteem, maar ook bij de voorbereiding op toekomstige natuurrampen of door de mens veroorzaakte rampen willen we deze vrienden op kort termijn kunnen inschakelen.

Artsen, verpleegkundigen, paramedici en ander medisch personeel met een geldige registratie buiten Israël die vrijwilligerswerk willen doen, kunnen nu al een formulier invullen om voorafgaande goedkeuring van hun medische registratie te garanderen en zich aan te sluiten bij de Medical Volunteers for Israel-gemeenschap.

De nationale controlekamer van het ministerie van Volksgezondheid ontwikkelt momenteel vrijwilligersreserves. Om bij te dragen aan het steeds groter wordende netwerk van Israël-aanhangers, moedigt het ministerie van Volksgezondheid iedereen die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk aan – vooral medische professionals uit Israël en elders – om zich aan te melden en hun naam toe te voegen aan deze steeds groeiende gemeenschap.

We hebben duizenden aanmeldingen ontvangen van mensen die vrijwilligerswerk willen doen in de gezondheidszorg. Er moet echter worden benadrukt dat het gezondheidszorgsysteem over de nodige mankracht beschikt, maar we bereiden ons voor op een situatie waarin door extreme en onvoorziene gebeurtenissen een extra druk op het gezondheidszorgsysteem kan worden uitgeoefend. Daarom, en in het licht van de aanhoudende oorlogssituatie in Israël, heten wij u welkom om mee te doen en mee te doen.

Vereiste voor vrijwillige professionals uit het buitenland: Artsen, tandartsen, verpleegkundigen (inclusief studenten verpleegkunde), paramedici, voedingsdeskundigen, maatschappelijk werkers, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, spraak- en taaltherapeuten, psychologen, apothekers en medische assistenten die een geldige registratie hebben in het buitenland. Voor artsen geldt geen hard taalcriterium (Hebreeuws), maar voor beroepen waarin communicatie centraal staat, zoals psychologen en maatschappelijk werkers, geldt dat natuurlijk wel.

Aanmeldformulier: https://go.gov.il/volunteersforisrael

Bron: https://ironswords.health.gov.il/en/volunteering-and-jobs/

Bron: https://www.gov.il/en/pages/medical-volunteers-for-israel

Scroll naar boven